Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » Архів матеріалів

   З давніх-давен 14 жовтня наш народ святкує свято - Покрова Пресвятої Богородиці. Цього дня в нашому місті було проведено мітинг-панахиду з нагоди цього свята та 67 –ої річниці утворення Української повстанської армії. 
                                                 
 
 Це велике Богородичне свято було встановлено на честь Матері Божої, що з’яв ... Читати далі »
Просмотров: 2349 | Добавил: pavluk | Дата: 16.10.2009 | Комментарии (0)


  Одного разу мені подзвонили що у моєму селі Турильче буде посвята чорного хреста. Я ніяк не міг зрозуміти чому йому дали таку назву. Хрест який посвячували за кольором дійсно чорний, бо виготовлений та встановлений із чорного граніту на пожертви сімї Данильцевих.

  Посвяту цього хреста проводили греко-католицькі священники – о. Михайло та священник із с. Цигани – о. Володимир. Після посвяти хреста було відправлено молебень до Хреста чоловіколюбця. Отець Володимир виголосив змістовну науку про хреста.
 
 
 
... Читати далі »
Просмотров: 3011 | Добавил: pavluk | Дата: 04.10.2009 | Комментарии (1)


            

Діти церкви  Різдва Святого Івана Хрестителя старанно готовилися до Першої Сповіді та Першого Святого Причастя. Вони приходили на науки, які проводила катехитка нашої церкви – Колдриш Марія Степанівна, вивчали катехизм – молитви, Божі Заповіді, хто такий Бог та син його, Пресвята Трійця, ангели, що таке гріхи та інші катехизмові правди.

   Діти зрозуміли ціль свого життя на землі, та знають що без Сповіді та Євхаристійного Ісуса неможливо спастися та осягнути вічне життя в небі. Адже кожна людина може впасти в гріх, але по кожному упадку потрібно очистити свою душу – приступати до Сповіді та Святого Причастя.

    І от в суботу діти прийшли до першої Святої Сповіді в нашу тимчасову капличку. Сповідалися також і їхні батьки та і інші діти.

    ... Читати далі »

Просмотров: 10468 | Добавил: pavluk | Дата: 06.09.2009 | Комментарии (2)


   Залишивши на деякий час будову нашого храму, ми приїхали в с. Дністрове для того, щоб накрити покрівельною сталлю новозбудовану дзвіницю. Тут ми побачили красу природи. Для кожної людини яка любить свою рідну землю, немає нічого прекраснішого за наші українські краєвиди. З першого погляду нам здалося що крім церкви, дзвіниці та церковного проборства інших будівель тут немає адже все село потопає в зелені дерев, а недалеко протікає повноводний Дністер. З виду дзвіниці бачимо надзвичайно прекрасний краєвид. З під покрову зелених дерев частково видніють будинки селян. Яке чисте, свіже повітря. Яка краса.

  Працюючи на накритті дзвіниці ми познайомилися з багатьма парафіянами села. Велася розмова про новозбудовану церкву, яка була освячена в 1996р. в честь Святого Миколая Чудотворця, про життя селян, про їхні проблеми сьогодення. Майже кожного дня до нас навідувалася старенька бабуся – п. Марія Городенська, яка ще до війни була служницею в монастирі. Спілкувати з нею було дуже приємно та навіть і повчально. п. Марія розказала нам одну історію, що сталася в їхньому селі в часи, коли в нашій державі настала радянська влада.

... Читати далі »

Просмотров: 6873 | Добавил: pavluk | Дата: 16.08.2009 | Комментарии (1)


   

     Господи, Господи! Поглянь з неба , подивись і завітай на виноград, який посадила Твоя десниця. Нехай всемогутня Твоя рука буде завжди над цим народом, що його Ти полюбив. Давай йому, Предвічний Боже, в кожному поколінні, аж по кінець світу, святих єпископів і священників, повних Твойого Духа, пастирів і учителів Твойого закону, які уміли б незмінно зберігати правду Твойого святого Об’явлення та з любов’ю навчати й судити цей великий нарід. Подай українському духовенству ласку ніколи не лякатися ніякої самопожертви, де лише йде про Твою славу й добро цього народу. Розпали в їхніх серцях дух ревности про спасіння душ. Відкрий перед їхніми очима премудрість Твойого Об’явлення і дай їм високе почуття святости того діла, до якого Ти їх покликав. Благослови їх працю і їх наміри. Охорони їх від усякого лиха. Ізлучи їх Твоєю благодаттю, щоб любов’ю були одно – так, як Ти, Отче, з  Сином Своїм і Син з Тобою. Амінь.

 

... Читати далі »

Просмотров: 2072 | Добавил: pavluk | Дата: 03.08.2009 | Комментарии (2)


        Маємо багато святих нашої церкви. І особливе місце  займає одне з найбільших свят  – Різдво

 Святого Івана Хрестителя.  

                                                           ... Читати далі »

Просмотров: 1649 | Добавил: pavluk | Дата: 10.07.2009 | Комментарии (0)


   Мов чайку у воднім просторі, здаля видно катер "Борщів", долає він хвилі, мов гори, чекає на службу синів.

                                                      

Наша Україна виборола свою незалежність, але розбудова держави наштовхнулася на внутрішніх та

зовнішніх ворогів незалежності. В таких важких умовах почалася формувати наша Армія та Флот.Особливо великі трудності виникли при утворенні наших Військово-Морських Сил України. В зв’язку з цим президент видав указ про шефську допомогу кораблям Військово-Морських Сил України. В лютому 1994р. за ініціативою теперішнього голови Військово-Морського Братства Борщівщини Москви Василя Антоновича та ініціативної групи в склад якої входили – Кочмар В.І, Чопик М.Ю, Чубей С.Ф, Магас В.М. Шеремета В.П., на установчій конференції в Борщівському районному будинку культури було вирішено утворити Військово-Морське Братство Борщівщини, котре на добровільних засадах об’єднало колишніх військових моряків, матросів, старшин, мічманів, офіцерів. Метою Війс ... Читати далі »

Просмотров: 2694 | Добавил: pavluk | Дата: 06.07.2009 | Комментарии (3)


 Сьогодні щораз частіше чути голоси безбожників: «Нема пекла, пекло видумали священники, щоб ним лякати людей». Тим часом пекло – то не людська видумка, але найпевніша і найочевидніша правда. Вона є оперта на безпомилковому Божому Об’явленні, яке не можуть ослабити і захитати ніякі людські видумки, правда, що спирається на багатьох найпевніших випадках; а людський розум не тільки не може проти того нічого розумного закинути, але ще навіть ясно пізнає, що мусить бути загробна кара за гріхи, не спокутуванні гріхи тут, хоча ми не можемо тільки самим розумом пізнавати і знати, якою є та кара.

     Коли б люди щиро вірили в пекло, то інакше жили б. Слушно сказав папа св. Пій 1Х, до кардинала Плаче: «Однією з перших причин усіх наших теперішніх нещасть є те, що так зрідка говориться про пекло».

      

... Читати далі »

Просмотров: 5256 | Добавил: pavluk | Дата: 11.06.2009 | Комментарии (1)


 Господи Ісусе Христе! Сину Отця Предвічного! Зішли тепер Св. Духа на Землю. Вчини, щоб Св. Дух замешкав у серцях всіх народів і охоронив їх від упадку, загибелі, нещастя, біди та війни. Вчини, щоб Матір Усіх Народів, яка колись була Марією, була нашою Заступницею.  Амінь.

                                                  

                                         &nbs ... Читати далі »

Просмотров: 5125 | Добавил: pavluk | Дата: 04.06.2009 | Комментарии (0)


                                      Кожна річ має якусь мету, якесь призначення: для чогось, на щось вона є; і всяка річ коштує стільки, наскільки відповідає своїй меті і своєму призначенню. Наприклад: плуг є для орання, а борона – для волочіння, ніхто плугом не волочить, а бороною не оре. Чи не правда? Лампа служить для освітлення, а коли вона замість світити, тільки димить і коптить, то нічого не варта. Кінь служить для їзди, для перевезення вантажів,  словом для допомоги людині в її роботі, якщо ж кінь був би найгарніший, але не здатний робити, тільки їсти, то такого коня ніхто не хотів би тримати і даремно годувати. Чи не правда?...  Отож, як кожна річ має певну мету з природи від Господа Бога, або від людей, собі призначену, так подібно і людина має певну мету, визначену їй від Бога, і вона стільки варта, наскільки прямує до тої мети і ту мету і призначення осягає.       

... Читати далі »

Просмотров: 5409 | Добавил: pavluk | Дата: 31.05.2009 | Комментарии (1)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 »
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz