Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » Архів матеріалів

                            
    Роман Шухевич – герой народу України! Пам’ять про нього вже вкотре вшановуємо біля пам’ятного знака в с.
 Гуків. Таке вшанування героя відбулося і цього року.
    Виступаючі згадували про боротьбу Шухевича за волю України, його любов до неї та всього українського народу. Відмічено, що Шухевич став розмінною монетою в теперішніх політичних іграх. До влади в державі прийшли не українці (а це росіяни, молдавани, євреї..) яким Україна її народ її герої не потрібні. Наші керівники всякими методами стараються стерти з пам’яті все те що є святим для українців.
   Прикро слухати те, що керівники державні переписують історію нашу. Зараз чуємо що а архівах немає ніяких даних де останки Романа Шухевича. А яких доказів ще потрібно?
   Було знайдено живого свідка тих подій, офіцера МДБ - Болдіна, який і розказав про спа ... Читати далі »
Просмотров: 795 | Добавил: pavluk | Дата: 06.03.2011 | Комментарии (0)




   З Божою допомогою закінчуємо будову нашого храму. На даний час проводимо роботи у середині храму. Виготовлено престіл, закуплено та встановлено великий світильник, настінні бра у храмі. На закінченні виготовлення внутрішніх дверей.
   Також придбано за престольний образ Івана Хрестителя, ім’я якого носить наш храм, та сподіваємося що в скорім часі його буде встановлено.
   Маємо надію в Бога, що виготовимо та встановимо тетрапот та лавки.
   В нашій тимчасові каплиці кожного дня молимося в різних намірах, а особливо щоб з Божою допомогою закінчити будову нашого храму та освятити його.
Просмотров: 848 | Добавил: pavluk | Дата: 28.02.2011 | Комментарии (0)




   Цього зимового дня, 25 лютого, український народ відмічає 140- річницю з дня народження Лесі Українки. Це святкування відбулося і в м. Борщові, біля пам’ятника поетесі.
  Незважаючи на мороз та сніг, тут зібралося чимало людей, щоб вкотре вшанувати память Лесі Українки.           І згадалися її слова – Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!
  Так, Леся Українка живе в своїй творчості, яка
надихає на боротьбу, дає можливість творити, навчає любити.
   Співали пісні та читали вірші поетеси учні 2-ої Борщівської школи.
До пам’ятника Лесі Українки діти та дорослі поклали квіти.
Просмотров: 3575 | Добавил: pavluk | Дата: 25.02.2011 | Комментарии (0)


Наближається 23 лютого. А вже з радіо вітає захисників вітчизни зі святом. — Яким? Хіба міфічний бій героїв Червоної армії під Псковом — це українська історія? 23 лютого 1918 р. Україна була у стані війни з більшовицькою Росією. Саме з 9 лютого до 1 березня 1918 р. у Києві лютували московські червоногвардійці, розстрілюючи киян за українство. В числі кількох тисяч жертв полягло і 200 учнів гімназій за те, що їхні прізвища були у списку військово-спортивної організації.

Навіть більшовик-українець Затонський ледве уник такої долі. Місто було віддано червоногвардійцям на розграбування. Член армійського комітету при «1-й революційній армії» С. Мойсєєв свідчив: «У саду палацу (Маріїнського. — М. І.), що був названий «Штабом Духоніна», розстрілювалося дуже багато людей без всяких підстав. Розстріли були представлені на розсуд самих червоногвардійців; розстрілювалися і солдати, які вийшли з госпіталю і не мали посвідчень…

Усі трупи були роздягнуті, і все зняте з них тут же розподілялося на очах у натовпу. Коли ж на місце розстрілів приїхав Муравйов і побачив, що його оточує натовп озвірілих червоногвардійців з награбованим майном, він нічого не сказав про те, щоб не грабували, а навпаки —закликав їх до подальших розстрілів, говорячи, що передусім і головне тепер — бути нещадним».

Ще одна цікава деталь: перед взяттям Києв ... Читати далі »

Просмотров: 1019 | Добавил: pavluk | Дата: 20.02.2011 | Комментарии (0)



Понад дві тисячі літ в небі спалахнула Вефлеємська зірка, яка сповістила всьому людству про народження сина Божого, нашого Спасителя Ісуса Христа.
 З тих пір пройшло багато століть, та ця зірка запалює в серцях християн всього світу віру, любов та надію.
Вже минає 10 років, як парафіяни нашого храму вітають новонародженого Ісуса Христа у
тимчасовій каплиці
.
  Опівночі церковні дзвони своїм мелодійним дзвоном закликають людей до храму. На святкову літургію зібралося багато людей, які, як і багато років тому, вітали Ісуса у яслах.
  В церкві лунали колядки, які прославляли народження Спасителя.
А люди вітали один одного словами:
Христос Рожда ... Читати далі »
Просмотров: 1168 | Добавил: pavluk | Дата: 09.01.2011 | Комментарии (2)


Адміністрація сайту вітає всіх з Різдвом Христовим!
Нехай дитятко Ісус народиться в серці кожного з Вас і принесе у Ваші домівки мир, радість, спокій, добро.
А Вефлеємська зірка запалає у Ваших душах Господньою благодаттю що додає сили, віри, надії, любові.
Христос народився! Славімо Його!
                 
Просмотров: 921 | Добавил: pavluk | Дата: 02.01.2011 | Комментарии (1)


«Одна мова, одна нація, одна Батьківщина – це Україна!». «Бандера, Шухевич – це наші герої, вони воювали за нас із тобою!». Під такими та іншими патріотичними гаслами 1-го січня у м. Борщові пройшла факельна хода присвячена 102-річниці від дня народження героя України – Степана Бандери.

   Надвечір, біля фігури Ісуса Христа (на розі вулиць С. Бандери та Шухевича), зібралося чимало нашої патріотичної молоді. Взявши в руки запалені смолоскипи, та скандуючи патріотичні гасла, вони пройшлися вулицями міста до пам’ятного знака - Борцям за волю України.
Тут священники греко-католицької та православної громади м. Борщова, молилися панахиду за упокій нашого героя.
Виступаючі розказували про життя Степана Бандери, його героїчну боротьбу за волю України.
Жителі нашого міста вийшли на вшанування пам’яті нашого героя. Але прикро стало на душі напевно кожному присутньому нині тут, що ма ... Читати далі »
Просмотров: 4580 | Добавил: pavluk | Дата: 02.01.2011 | Комментарии (11)


  Ішов Миколай лужком бережком,
  Святий Миколай із повним мішком.
  Від хати до хати біленьким сніжком,
  Ішов Миколай із повним мішком.
Кожного року з великим нетерпінням чекають приходу цього Святого як дорослі так і діти. Дорослі вчать дітей, щоб вони були чемними, слухали своїх батьків, відвідували церкву, та молилися. А діти в цей день чекають від Миколая подарунків.
               
Зустріч Святого Миколая вже вкотре проходить у нашій церкві. А от цього року було по особливому, бо Святий Миколай вперше прийшов до нашої ще не закінченої новозбудованої церкви.
Діти по своєму раділи, тому що Миколая зустрічали вже у церкві, раділи тому, що тут було достатньо місця і, як вони казали, було тепло.
  Д
о цього свята діти старанно готувалися. І от перед дітьми та їхніми батьками виступає Священник. Перед початком свята всі разом помолилися.
Починається Свято. В виставі діти прославляли Святого, розказували про його життя. В церкві л ... Читати далі »
Просмотров: 3141 | Добавил: pavluk | Дата: 20.12.2010 | Комментарии (3)


 "Можна все на світі вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину.. " Ці слова із пісні пригадалися мені стоячи біля пам’ятного знака Борцям за волю України. Наша Батьківщина – багатостраждальна Україна, яка дана нам Богом, це земля де породила нас мати, де ми виросли, де чуємо нашу українську солов’їну пісню, де розмовляємо своєю рідною мовою...

Сьогодні, як і кожного року, до цього святого місця зійшлося багато людей щоб віддати шану героям УПА. УПА це єдина сила українців яка боролася проти всіх окупантів держави. Але на жаль до цього часу вона не визнана нашою владою як сила яка боролася за волю України. Одночасно ми святкували і свято Покров Пресвятої Богородиці. Пресвята Богородиця стала заступницею воїнів УПА та нашого козацтва. Традиційно священники та присутні молилися Панахиду за всіх, хто віддав своє життя за нашу незалежність. До пам’ятного знаку Борцям за волю України покладено квіти. Перед присутніми виступив перший адмірал України та перший командувач Військово ... Читати далі »
Просмотров: 2724 | Добавил: pavluk | Дата: 15.10.2010 | Комментарии (2)


Хресту Твоєму поклоняємся Владико і святеє Воскресіння Твоє славимо...
Цим прекрасним співом на Воздвиження Хреста Господнього у нашій церкві прославляємо хреста на якому було розп’ято нашого Спасителя. В цей день хреста прекрасили квітами та пахучим зіллям. Під спів пісні – Спаси Господи людей Твоїх і благослови насліддя Твоє... священник виносить хреста на церкву, тримаючи його високо та поклоняється на всі чотири сторони. Парафіяни храму падали на коліна промовляючи слова: Господи помилуй, Господи помилуй...



Такому вшануванню хреста у цей день є історія, яка говорить нам про те, що старенька мати Константина Великого вирішила віднайти хрест на якому було розіп’ято Ісуса Христа. Під час розкопок в Палестині було знайдено всі три хрести. А котрий із них Христовий? Тоді вирішили до кожного прикласти хвору жінку. І от коли жінку доторкнули до третього хреста то тут вона стала здоровою. Це було велике чудо.
Тоді патріарх Макарій, піднявши хрест на горі, поклонявся на всі чотири сторони світу а люди падали на коліна і промовляли слова: Господи помилуй, Господи помилуй...
Священник у своїй проповіді відмітив, що коли людина приїжджа ... Читати далі »

Просмотров: 1375 | Добавил: pavluk | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 »
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz