Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2010 » Березень » 11 » Роман Шухевич - син народу України
21:39
Роман Шухевич - син народу України
Під час бою в с. Білогорща Львівської обл. 5 березня 1950 р. загинув великий борець за волю України – Роман Шухевич. Вороги держави боялися не тільки живих повстанців, а навіть і мертвих. По розповіді одного з членів НКВД знаємо, що вже мертвого Шухевича було наказано вивезти за межі Галичини.

І от між Тернопільською та Хмельницькою областями біля с. Гуків, на тодішньому старому мосту поламалася машина, в якій везли тіло Шухевича. Тоді від страху (через декілька метрів ліс) вони спалили його тіло та останки скинули в річку. Як кажуть, що дійсно в р. Збруч було знайдено останки померлого, які дали на дослідження. Але до цього часу ніхто не знає правдивої правди. Знаючи про ті події, люди побудували пам’ятний хрест та капличку в лісі, недалеко від того місця, де було спалено тіло.. Вже декілька років в с. Гуків Хмельницької обл., біля пам’ятного знака (Хреста і каплички), які в майбутньому стануть частиною меморіального комплексу на честь Героя України Романа Шухевича, прийшли люди помолитися за славетного героя та всіх тих, хто віддав своє життя за волю Батьківщини. Звучить Гімн України, до Хреста покладають квіти. Священники молилися за упокій душі Романа Шухевича та героїв, які загинули за волю. На молитву прийшли і сивочолі учасники тих подій, та багато людей як з Хмельницької так і Тернопільської областей. Серця присутніх наповнилися великою радістю за майбутнє покоління нашої держави, бо приємно було чути патріотичні пісні у виконанні ансамблю патріотичної пісні «Соколята», а на очах у присутніх виступили сльози.

 

Наша патріотична молодь несе знамено Бандери, Шухевича, Коновальця, Мазепи та всіх тих, хто поклав свої голови на вівтар свободи вперед до повної незалежності України. Виступаючі наголошували на тому, що нам потрібно як ніколи оцінити уроки нашої історії – пам’ятати про боротьбу за незалежність, безсмертні подвиги борців за волю, тюрми, каземати. Перед присутніми виступають старенькі сивочолі учасники тих подій, які розказують про боротьбу за незалежність. Кожному здавалося що ми пройшли стежками їхньої героїчної боротьби. Один з членів УПА прочитав молитву з якою повстанці ішли в бій, та клятву повстанця. До учасників УПА звернулися учні Кам’янець Подільського воєнного ліцею, дякуючи їм за їхню боротьбу за незалежність, та роботу, яку вони проводять серед сучасної молоді на благо України. Наша молодь захоплюється подвигами героїв. Зараз завданням молоді є зберегти державу Україну, за яку поклали голови міліони українців. Молоді українці відмітили, що в спадок їм залишено великий капітал – науку про те, як любити свою землю, свій народ, як оберігати його цінності в боротьбі за свободу і незалежність. Молодь зробить все для того, щоб наша держава Україна стала в ряди сучасних передових держав світу. Братсво вояків ОУН УПА Подільського краю ім. Клима Савури м. Збаража та ансамбль «Забава» із Скали Подільської для присутніх виконували патріотичні пісні.







Переглядів: 1689 | Додав: pavluk | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 2
2 мариняк  
0
А тепер багато з цих Українцівякі вбирають на свята вишиванки і співають українські пісні але коли приходять вибори то вони продають свої голоси по 50-100 гривень і переходять з партії до партії хто більше заплатить.Повбивав би.

1 Andrik  
1
Роман Шухевич до останнього вів боротьбу за українську державу. Показово, що генерал-хорунжий УПА відмовився виїжджати за кордон, а продовжував очолювати українських повстанців тут на окупованих радянською владою землях. Завдяки цьому діяльність УПА тривала аж до початку 60-х років, а самому Шухевичу це коштувало життя

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz