Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2010 » Березень » 11

Під заголовком "Роман Шухевич - тут! Над Збручем" в газеті "Галицький вісник" за № 43 в 2005 році опублікована стаття про те, як бувший кадебіст Болдін розказав що насправді сталося з тілом Романа Шухевича.

 Ось ця стаття.

  Напередодні Покрови на околиці с. Гуків, Хмельницької обл. сталася визнвчна подія – освячено пам’ятний хрест на місці спалення останків головного командира УПА генерал – хорунжого Романа Шухевича (Тараса Чупринки). Без сумніву, нарешті офіційно встановлено його місцепоховання, котре діти легендарного командира Юрій і Марія, а також його бойові побратими , активісти – патріоти шукали майже 55 літ. А передувало цьому офіційне звернення народного депутата України Василя Червонія до голови СБУ Ігоря Смєшка – у дні помаранчевої революції. Адже після того, як остаточно було встановлено перемогу на виборах Віктора Ющенка, спецслужба дала конкретну відповідь (перша була ухильною). Нарешті Юрій Шухевич дізнався що тіло батька енкаведисти спалили між Скалою –Подільською та Гуковим, а рештки у брезенті кинули в Збруч. До цього часу версії представляли місце поховання то на подвір’ї тюрми у Львові, то у Брюховицькому лісі. Оскільки ситуація вимагала встановлення точного місця, за справу взялися генерал- ... Читати далі »
Просмотров: 1913 | Добавил: pavluk | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)


Під час бою в с. Білогорща Львівської обл. 5 березня 1950 р. загинув великий борець за волю України – Роман Шухевич. Вороги держави боялися не тільки живих повстанців, а навіть і мертвих. По розповіді одного з членів НКВД знаємо, що вже мертвого Шухевича було наказано вивезти за межі Галичини.

І от між Тернопільською та Хмельницькою областями біля с. Гуків, на тодішньому старому мосту поламалася машина, в якій везли тіло Шухевича. Тоді від страху (через декілька метрів ліс) вони спалили його тіло та останки скинули в річку. Як кажуть, що дійсно в р. Збруч було знайдено останки померлого, які дали на дослідження. Але до цього часу ніхто не знає правдивої правди. Знаючи про ті події, люди побудували пам’ятний хрест та капличку в лісі, недалеко від того місця, де було спалено тіло.. Вже декілька років в с. Гуків Хмельницької обл., біля пам’ятного знака (Хреста і каплички), які в майбутньому стануть частиною меморіального комплексу на че ... Читати далі »

Просмотров: 1697 | Добавил: pavluk | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (2)

Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz