Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2009 » Жовтень » 16 » Святкування 67 річниці УПА та Покрови Пресвятої Богородиці м. Борщів
20:48
Святкування 67 річниці УПА та Покрови Пресвятої Богородиці м. Борщів
   З давніх-давен 14 жовтня наш народ святкує свято - Покрова Пресвятої Богородиці. Цього дня в нашому місті було проведено мітинг-панахиду з нагоди цього свята та 67 –ої річниці утворення Української повстанської армії. 
                                                 
 
 Це велике Богородичне свято було встановлено на честь Матері Божої, що з’явилася в храмі

   Константинополя, в якому переховувалися люди від нападу ворогів. Людям з’являється Мати Божа, яка разом з Ангелами молилася за народ, а потім знявши з голови покров-омофор покрила ним людей, що молилися в храмі. За допомогою Матері Божої вороги  відступили і місто було врятовано.

  І от 14 жовтня  1942 року було утворено нашу Українську повстанську армію та віддано її під покров Матері Божої. За часів незалежності України в місті щорічно проводяться мітинги-панахиди, де люди моляться за повстанців, які боролися за нашу незалежність. І цього року, незважаючи на холодну погоду, на мітинг прийшли люди, були присутні сивочолі учасники УПА. Радує і те, що на мітингу була наша молодь, яка слухала розповідь учасників УПА про ті події.

   Кожен з присутніх затамував подих, коли молоді хлопці (як їхні ровесники 67 років тому) давали присягу. А казані ними слова – «Я присягаю і клянусь» зворушили серце кожного до сліз.  Так, ми віримо в те, що народиться нова Україна, бо Мати Божа, Свята Богородиця охороняє наш народ від лиха.
 
 
   До учасників мітингу-панахиди звернувся голова Борщівської районної ради – Роздольський Ярослав Володимирович, який сказав що саме це свято об’єднує наш народ, бо УПА це сотні тисяч українців, що боролися за волю. УПА – це тверде слово України про свою власну честь, гідність та державність. Ми повинні пам’ятати про ті події, а пам’ять про УПА заставить політиків об’єднатися навколо національної ідеї.
lang=UK>                                          
 
 

   Дух провідника УПА – Степана Бандери – це український дух. Прийде час, коли за молитвами Богородиці наша нація буде мати свою патріотичну державу і буде нею гордитися. УПА повинна бути офіційно визнана як українська визвольна армія, а її провідник – Степан Бандера – нашим національним героєм.

  Священниками двох конфесій  було відправлено панахиду за вояками УПА. А пізніше було дано концерт, де виконувалися Українські повстанські пісні та пісні про нашу Україну.

Переглядів: 2348 | Додав: pavluk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz