Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2009 » Вересень » 6 » Перша Свята сповідь та Перше Святе Причастя дітей
14:32
Перша Свята сповідь та Перше Святе Причастя дітей
            

Діти церкви  Різдва Святого Івана Хрестителя старанно готовилися до Першої Сповіді та Першого Святого Причастя. Вони приходили на науки, які проводила катехитка нашої церкви – Колдриш Марія Степанівна, вивчали катехизм – молитви, Божі Заповіді, хто такий Бог та син його, Пресвята Трійця, ангели, що таке гріхи та інші катехизмові правди.

   Діти зрозуміли ціль свого життя на землі, та знають що без Сповіді та Євхаристійного Ісуса неможливо спастися та осягнути вічне життя в небі. Адже кожна людина може впасти в гріх, але по кожному упадку потрібно очистити свою душу – приступати до Сповіді та Святого Причастя.

    І от в суботу діти прийшли до першої Святої Сповіді в нашу тимчасову капличку. Сповідалися також і їхні батьки та і інші діти.

    А в неділю, 30 серпня 2009р., діти першопричасники разом із своїми батьками, хресними батьками та родичами прийшли в капличку на Святу Літургію.

    Перед початком Святої Літургії о. Богданом було освячено подарунки для дітей, які приготувала їм наша церква та рушник на аналоє під Євангелію, який пожертвували на Храм слуги Божі.

    Діти уважно слухали Службу Божу, тримаючи в своїх руках запалену свічку. І от наступає важливий для кожної дитини момент – Перше Святе Причастя. До дітей звертається священник, який просить дітей пожертвувати це Причастя в доброму намірі. Діти з невеличким хвилюванням приймають Перше Святе Причастя, приймають його і їхні батьки та інші діти.

    Після закінчення Святої Літургії, священник звернувся до батьків, дякуючи за виховання своїх дітей у любові до Бога, а хресні батьки повинні молитися за своїх похресників, щоб ті виросли добрими християнами та добрими громадянами нашої держави.

    о. Богдан кожному  першопричаснику  вручив подарунок – Пам’ятку Першого Святого Причастя. образочки, книжечки, вервечку.

    Діти дякували Господу Богу за те, що Ісус загостив до їхніх дитячих сердець, отцю Богдану - за уділення Пресвятої Євхаристії, батькам - за життя, за науки, дякували і батькам хресним, катехитці п. Марії, яка готувала дітей до їхньої Першої Сповіді та Першого Святого Причастя.

    Пізніше на пам’ять діти фотографувалися разом із батьками та рідними біля недобудованої церкви.

 

     Від себе хочу додати:  Гарне свято було для дітей нашого храму – Перша Свята Сповідь та Перше Святе Причастя. Дякуємо Господу Богу за те, що є такі батьки, дідусі та бабасі, які піклуються про духовне життя своїх нащадків. Але в нашій тимчасовій каплиці було тісно для дітей, бо не так і багато місця у капличці.  Хочеться щоб з Божою допомогою ми скоріше побудували храм, і як в усіх храмах наші діти вільніше приймали Святе Причастя.                                                

    Мені хочеться сказати і про те, що багато дітей  та їхніх батьків не приступають до Сповіді та Причастя, не відвідують храми Господні. Молімося за них, за їхнє навернення, за християнські сімї та родини, за виховання дітей у любові до Бога, тоді буде міцна родина і такою буду наша держава Україна.
 
  
  
  
  
Переглядів: 10467 | Додав: pavluk | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 2
2 галина  
0
тому що до цього причастя діти уже готуються-це перше свідоме причастя

1 галина  
0
Дуже гарно у вас тільки незрозуміло і чого всі кажуть:"Перше святе Причастя"????? В кожної людини майже перше причастя є приблизно у віці до року.Чого ж Воно називається першим?!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz