Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2009 » Серпень » 3 » Молитва слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького за священників.
14:10
Молитва слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького за священників.
   

     Господи, Господи! Поглянь з неба , подивись і завітай на виноград, який посадила Твоя десниця. Нехай всемогутня Твоя рука буде завжди над цим народом, що його Ти полюбив. Давай йому, Предвічний Боже, в кожному поколінні, аж по кінець світу, святих єпископів і священників, повних Твойого Духа, пастирів і учителів Твойого закону, які уміли б незмінно зберігати правду Твойого святого Об’явлення та з любов’ю навчати й судити цей великий нарід. Подай українському духовенству ласку ніколи не лякатися ніякої самопожертви, де лише йде про Твою славу й добро цього народу. Розпали в їхніх серцях дух ревности про спасіння душ. Відкрий перед їхніми очима премудрість Твойого Об’явлення і дай їм високе почуття святости того діла, до якого Ти їх покликав. Благослови їх працю і їх наміри. Охорони їх від усякого лиха. Ізлучи їх Твоєю благодаттю, щоб любов’ю були одно – так, як Ти, Отче, з  Сином Своїм і Син з Тобою. Амінь.

 

                                            МОЛИТВА.

 

    О мій Боже, з глибини моєї душі клонюся перед Твоєю безмежною Величчю. Дякую Тобі за ласки й дари, що ними Ти наділив Твого вірного Слугу Митрополита Шептицького. Прошу Тебе прослави його також і на землі. В тій цілі благаю Тебе – уділи мені в Своєму Батьківському милосердю ту ласку, про яку я Тебе покірно прошу. Амінь.
 
 
 
                            

     Слуга Божий Андрей Шептицький народився 29.07. 1865 р. в с. Прилбичах Яворівського району на Львівщині. Родинний дім прищепив у його душі глибоку побожність. 1888 року вступив до Чину Св. Василія Великого, 1892 – став священником. 1899 – Станіславським Єпископом, а 1900 – Галицьким Митрополитом. З повною посвятою трудився над поглибленням релігійного духа своїх вірних, відновою східного обряду та над розвитком свого народу в усіх ділянках культурного і суспільного життя. Його апостольська ревність обіймала й українську еміграцію: раз відвідав Бразилію й Аргентину і двічі Північну Америку. Як добрий пастер не опускав своїх вірних і в часі ворожих наїздів. Завжди стояв в обороні правди і справедливості. Був ув’язнений Москвою в 1914-17 рр.

     Провідною ідеєю його життя була справа об’єднання  Церкви. Обставини не дозволили здійснити Його унійних намірів, однак це тільки збільшує Його заслугу і велич. Хоч тяжко терпів через недугу, Він ще молив Бога ласки мучеництва, а перед Апостольським Престолом просив дозволу на « мученичу смерть за віру і єдність Церкви в заміну за терпіння свого народу». Помер у Львові 1.11.1944 р .Беатифікаційний процес розпочато 5.12.1958р.

 

                                                                           ЛКФ «Атлас»     Компанія Герлан Львів.

 
Переглядів: 2056 | Додав: pavluk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Andrik  
0
Українська Греко Католицька церква завжди, ще з часів Митрополита Андрея Шептицького, підтримувала ідею українського націоналізму, доповнювала, давала натхнення українському визвольному рухові.

1 Andrik  
0
Митрополит УГКЦ Андрей Шептицький , також був почесним головою Української Національної ради , яка відігравала роль передпарламенту Української держави, після проголошення Акту відновлення Української державности 30 червня 1941 р.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz