Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2009 » Липень » 6 » Військово-Морське Братство Борщівщини. Святкування ВМС України.
14:20
Військово-Морське Братство Борщівщини. Святкування ВМС України.

   Мов чайку у воднім просторі, здаля видно катер "Борщів", долає він хвилі, мов гори, чекає на службу синів.

                                                      

Наша Україна виборола свою незалежність, але розбудова держави наштовхнулася на внутрішніх та

зовнішніх ворогів незалежності. В таких важких умовах почалася формувати наша Армія та Флот.Особливо великі трудності виникли при утворенні наших Військово-Морських Сил України. В зв’язку з цим президент видав указ про шефську допомогу кораблям Військово-Морських Сил України. В лютому 1994р. за ініціативою теперішнього голови Військово-Морського Братства Борщівщини Москви Василя Антоновича та ініціативної групи в склад якої входили – Кочмар В.І, Чопик М.Ю, Чубей С.Ф, Магас В.М. Шеремета В.П., на установчій конференції в Борщівському районному будинку культури було вирішено утворити Військово-Морське Братство Борщівщини, котре на добровільних засадах об’єднало колишніх військових моряків, матросів, старшин, мічманів, офіцерів. Метою Військово-Морського Братства Борщівщини було забезпечення правового захисту запасників та відставників та сприяти у підготовці молоді до служби у Військово-Морських Силах України. Літом 1994р відбулася перша поїздка до моряків Чорноморського флоту. Таких поїздок в той важкий для Військово-Морських Сил України час було чотирнадцять .Кожна делегація із Борщева на флот привозила допомогу, яку надавали організації, установи, підприємства та населення району. Тут слід згадати п. Євгена Поважного, який сам особисто займався збором продуктів для моряків та неодноразово побував на флоті. І от один із кораблів ВМС України отримав назву «Борщів». Військово-Морське Братство Борщівщини підтримує тісні зв’язки з цим кораблем. Сьогодні, 5 липня вже в п’ятнадцятий раз, біля районного будинку культури о 10 год. ранку почали збиратися учасники ВМБ Борщівщини. Тут зібралися ті, хто давно ніс службу на водних просторах та ті, які вже служили в ВМС України. Приємно було чути їхні спогади про службу, про морський флот, про нашу незалежну Україну. В своїх розмовах вони згадували про тих, котрі минулого року ще були з ними а сьогодні їх немає. 11 година ранку. Учасники Військово-Морського Братства Борщівщини шикуються у колону, попереду – духовий оркестр та прапор Військово-Морських Сил України. Керуючий парадом подає команду і колона марширує містом. м.Борщів не є морським містом, але всім людям, особливо молоді та дітям було приємно дивитися на колишніх моряків, на їхню маршову ходу містом у костюмах ВМС України. Колишні моряки відвідали Храм УГКЦ Пресвятої Богородиці та православний Храм. Пізніше було покладено квіти до пам’ятників – Борцям за волю України, Т.Г. Шевченку, І.Франку та до Меморіалу Слави. Біля пам’ятника Т.Г. Шевченку відбулося святкування.

 

В честь такого свята було піднято прапор Військово- Морських Сил України. Святкування відкрив мер міста І.С. Башняк, який часто відвідує корабель «Борщів» та допомагає морякам, які несуть службу. Він подякував ВМБ Борщівщини за те, що вже 15 років вони підтримують цю традицію, згуртовують навколо себе молодь, виховують її у патріотичному дусі. Історія Братства творилася не в прості роки, тому ці події потрібно пам’ятати. В своєму виступі голова районної держадміністрації І.О. Чепесюк відмітив, що моряки сьогодні серцем на морських просторах. Ми хочемо щоб наша Україна носила статус сильної морської держави, яка має сильний морський флот, який здатний захистити кордони держави та український народ. Отець Богдан Боднар відмітив, що Військово-Морське Братство Борщівщини продовжує нести дух Військово-Морських Сил України і вселяє духа мужності молоді, задля того, щоб вона розуміла що таке служба Батьківщині, своєму народові, своїй землі. Силами учнів Іванківської школи для Військово-Морського Братства Борщівщини та всіх присутніх було дано концерт

   
 
   
 
    
       
 
 
Переглядів: 2686 | Додав: pavluk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 3
3 Zelenka  
1
ой, а тут про мого дідуся написано :)

1 Natalya  
1
дуже файно написано)))) інформативно, багато чого дізналась))) хай Бог дарує усім членам братства добру долю і здоров"я!

2 pavluk  
0
Наталочко. Дякую

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz