Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » Архів матеріалів




25 жовтня 2012р.в за сприянням мецената, кандидата у народні депутати України Володимира Бедриківського на ратуші біля храму м. Борщеві було встановлено та освячено меморіальну дошку Андрею Шептицькому. 
12 год дня. Біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці зібралися люди та священники Борщівського деканату на урочисте відкриття та овячення пам’ятної меморіальної дошки видатному українському церковному та громадському діячеві Метрополиту Андрею Шептицькому. Також були присутні - місцевий священник Української Православної церкви о. Іван Яворський та Генеральний Вікарій Бучацької Єпархії о. Володимир Заболотний. 
До присутніх звернувся голова "Просвіти" п. Петро Довгошия, який розповів про перебування Шептицького в Борщеві та районі. 
Право на відкриття меморіальної дошки надається кандидату у народні депутати до Верховної ради України Бедриківському Володимиру, о. Богдану та Генеральному Вікарію Бучацької Єпархії о. Володимиру. Спадає біле полотнище і на стіні ратуші видніє гранітна меморіальна дошка із зображенням ще молодого А. Шептицького, його Герб та надпис що в ті далекі часи, ще у березні 1899р. в м. Борщові перебував А. Шептицький, який молився в храмі, відвідав читальню «Просвіти» та громадськог ... Читати далі »
Просмотров: 1167 | Добавил: pavluk | Дата: 26.10.2012 | Комментарии (0)




!3 жовтня 2012р напередодні Свята Святої Покрови до нашої церкви завітала Мати Божа Фатімська, яка перебувала у римо-католицькій церкві. Процасійно виходимо із храму на зустріч Пресвятій Богородиці.
Разом із греко-католицькими та римо-католицькими священниками фігурку заносимо до храму. Священники служили Святу Літургію, яку очолив о.Ярослав із храму Св. Апостолів Петра і Павла.
Після Святої Літургії священники і всі вірні молилися вервицю до Богородиці, перший десяток якої молилися в храмі. Відтак молоді парафіяни взявши Пресвяту Богородицю вийшли з церкви із молитвою вервиці та розважаннями обійшли кругом храму. Після молитви на вервиці всі на колінах молилися «Під Твою милість...», а о Володимир виголосив змістовну проповідь.
Другого дня на Покров Пресвятої Богородиці в храмі молилися Молебень до Богородиці а після діти прославляли Богородицю віршами та піснями. Фігура Фатімської Богородиці у нашому храмі перебуватиме цілий місяць. В цей час будемо приходити до нашої неньки на Молебні і молитися випрошуючи у неї всякі ласки.
Напередодні виборів попросимо у Фатімської Матері Божої захисту і допомоги у цей складний для України час.
... Читати далі »
Просмотров: 1502 | Добавил: pavluk | Дата: 15.10.2012 | Комментарии (1)



Просмотров: 834 | Добавил: pavluk | Дата: 15.10.2012 | Комментарии (0)



25 серпня 2012р. у с. Устя Мельнице- Подільського деканату відбувся черговий міжпарафіяльний дитячий футбольний турнір, який був приурочений 21-річниці незалежності України. 
Участь у змаганнях брали команди:парафій с. Цигани - Церква Св.Апостолів .Петра і Павла, парох о.Михайло Грицьків; с. Гермаківка - Церква Успіння Пресвятої Богородиці - о. Володимир Старик; м.Борщова - Церква Св.Івана Хрестителя - о. Володимир Кремза та с.Устя - Церква Архистратига Михаїла-о.Володимир Фурман. 
Перед початком футбольного турніру діти прийшли до Храму, де о. Володимир Фурман служив Молебень до Богородиці за щасливу гру дітей у цьому турнірі. Діти стоячи на колінах, склавши руки на груди щиро молилися у цьому наміренні. 
На місцевому стадіоні відбулися міжпарафіяльні дитячі змагання. 
В фіналі зустрілися команди парафій м. Борщова та с. Устя, які вибороли відповідно третє та четверте місце. А от команди парафій с. Гермаківки та с. Цигани вели боротьбу за перше і друге місце. Переможцем цих змагань стали діти парафії с. Гермаківки, які в цьому турнірі були найсильніші і команду було нагороджено шкіряним м’ячем. Всі інші команди нагороджено грамотами за відповідні зайняті місця.


Просмотров: 858 | Добавил: pavluk | Дата: 30.08.2012 | Комментарии (0)




З метою залучення дітей до церкви та виховання їх у християнському дусі та з благословення Єпископа Бучацької Єпархії Дмитра Григорака, ми вирішили при храмі Різдва Св. Івана Хрестителя, що в м. Борщові, утворити дитячу футбольну команду. Таким чином ще і залучити дітей до улюбленої справи.
Адміністратор нашої церкви о. Володимир Кремза звернувся з такою пропозицією до священників інших парафій. На цю добру справа  відгукнулися ще парафії греко-католицьких громад сіл Устя, Гермаківки та Скали Подільської. При цих парафіях утворилися дитячі футбольні команди, які і почали свої тренування. Як мені стало відомо, діти старанно тренувалися та кожен із них хотів стати переможцем змагань, чекаючи на футбольну гру. Та не тільки тренування зацікавили дітей, а радує і те, що вони почали ходити до церкви на Службу Божу.
Було вирішено провести міжпарафіяльний християнський турнір під назвою «Тренуємо тіло в християнському дусі». Це дітей зацікавило ще більше. В турнірі мали брати участь діти не старші   9-го класу.
  А  наша церква обіцяє хлопцям закупити футбольну форму, що ще більше надало їм наснаги до улюбленої їхньої справи. Кожен з наших футболістів одержавши ... Читати далі »
Просмотров: 1199 | Добавил: pavluk | Дата: 11.06.2012 | Комментарии (0)


По ініціативі церкви Різдва Святого Івана Хрестителя м. Борщів та благословення Єпископа Бучацької Єпархії Дмитра Григорака, чотири церкви УГКЦ утворили дитячі футбольні команди.  Міжпарафіяльні змагання команд за призові місця та кубок відбудеться 9 та 10 червня на стадіоні м. Борщів (район цукрового заводу). А напередодні, 8 червня до храму прийшли учасники футбольної команди нашої церкви, щоб отримати Боже благословення та освятити дитячу спортивну форму. Адміністратор парафії о. Володимир Кремза молився Молебень до Христа Чоловіколюбця за здоровя та щасливу гру дітей, які будуть брати участь у цьому турнірі.
 
Просмотров: 1019 | Добавил: pavluk | Дата: 09.06.2012 | Комментарии (1)




Святий Шарбель. Про цього Святого із Лівану приходилося чути дуже багато. Його вважають одним із найбільших святих. За його посередництвом відбулося чимало зцілень та чудес, які відбуваються і в наші дні. Таке зцілення і ми відчули, коли чоловік захворів, лікарі не допомагали та спільною молитвою до Святого Шарбеля чоловік оздоровився. В світі відомо понад 20 тисяч чудесних зцілень за допомогою Святого. Але скільки таких зцілень не зареєстровано.
Відомо. що зцілювати від різних недуг можуть навіть зображення чудотворця, про що ми і переконалися на власному досвіді. Образки Святого Шарбеля можна прикладати до болючих місць та з великою вірою просити у нього допомоги.
Мощі святого Шарбеля до нашого храму привіз судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Роман Дутчак. Наші парафіяни з великою радістю та надією зустрічають мощі Святого.
На зустріч мощам вийшли парафіяни на чолі з адміністратором нашого храму о. Володимиром. Вірні з вірою та надією, з сльозами на очах зустрічають мощі. о.Роман відслужив молебень та розказав присутнім про життя та чуда Ліванського Святого. Після чого люди мали можливість приступити до мощів Святого та одержати благословення святим миром із гробу Св. Шарбеля.
Мощі Святого у нашому храмі перебували три дні і ... Читати далі »
Просмотров: 1351 | Добавил: pavluk | Дата: 22.05.2012 | Комментарии (0)




Свято Матері в нашій країні відмічаємо в другу неділю травня. Це дуже величне свято, бо прославляємо наших три мами. Перша з яких є Пречиста Діва Марія – до якої звертаються всі християни просячи у неї допомоги і заступництва. Друга – Мати Україна. Як для кожної дитини її рідна мама найкрасивіша і найдобріша, так і для нас, українців, наша Україна найкрасивіша і наймиліша у світі. Третя – рідна мама, яка нас народжує, навчає, виховує та опікується нами все своє життя.
Урочисто Свято Матері вже декілька років святкуємо у нашому храмі. А от цього року святкування відбулося по особливому. Адже в перше в новозбудованому храмі діти прославляли три наших мами.
До присутніх звертається о. Володимир. Свято розпочинається з молитви.
Дві ведучих розказують про наших любих три мами та ведуть свято.
Діти читали вірші про рідну матуся, Батьківщину та Небесну Царицю, яка опікується всіма своїми земними дітьми. Вони ставили сценки, особливо присутніх вразила сценка «Дві дороги» по одній із доріг ішла сліпа дівчинка до своєї матері, яка вже померла та сценка «Вінець Марії» де діти плетуть віночок Марії і тут до них вийшла Мати Божа.
У виконанні дитячого хору звучали пісні, в яких пр ... Читати далі »
Просмотров: 1756 | Добавил: pavluk | Дата: 15.05.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 »
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz