Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2012 » Червень » 11 » Міжпарафіяльний футбольний дитячий футбол
20:10
Міжпарафіяльний футбольний дитячий футбол


З метою залучення дітей до церкви та виховання їх у християнському дусі та з благословення Єпископа Бучацької Єпархії Дмитра Григорака, ми вирішили при храмі Різдва Св. Івана Хрестителя, що в м. Борщові, утворити дитячу футбольну команду. Таким чином ще і залучити дітей до улюбленої справи.
Адміністратор нашої церкви о. Володимир Кремза звернувся з такою пропозицією до священників інших парафій. На цю добру справа  відгукнулися ще парафії греко-католицьких громад сіл Устя, Гермаківки та Скали Подільської. При цих парафіях утворилися дитячі футбольні команди, які і почали свої тренування. Як мені стало відомо, діти старанно тренувалися та кожен із них хотів стати переможцем змагань, чекаючи на футбольну гру. Та не тільки тренування зацікавили дітей, а радує і те, що вони почали ходити до церкви на Службу Божу.
Було вирішено провести міжпарафіяльний християнський турнір під назвою «Тренуємо тіло в християнському дусі». Це дітей зацікавило ще більше. В турнірі мали брати участь діти не старші   9-го класу.
  А  наша церква обіцяє хлопцям закупити футбольну форму, що ще більше надало їм наснаги до улюбленої їхньої справи. Кожен з наших футболістів одержавши нову форму, прийшли до Храму Господнього на молитву. о.Володимир служив Молебень до Христа Чоловіколюбця за здоров’я дітей та щасливу участь всіх дітей у цьому турнірі.
І от вперше на стадіоні м.Борщів (район цукрового заводу) вирішено провести цей турнір.
9 та 10 червня такий турнір відбувся. Напевне не було жодного присутнього тут, в кого б не защемило серце від побаченого. Під звуки музики діти готуються до змагань. Нарешті всі чотири команди вистроїлися в шеренгу разом із суддями, тренерами та своїми священниками. До присутніх звертається о. Володимир Кремза, який благословляє всіх на щасливу гру. Звучить гімн « Боже Великий, єдиний. нам Україну храни...» а так «Ще не вмерла Україна...» Не знаю чи був хтось байдужий до побаченого, адже діти як по команді поклали праву руку на серце, стояли а частина дітей співали гімн.
Тут на стадіоні суддями проведено жеребкування команд. Перше гру у півфіналі зіграли команди сіл Скала-Подільська – Устя з рахунком - 4*0. А після зіграли УГКЦ Різдва Св. Івана Хрестителя м. Борщів та Гермаківки з рахунком 5*0.
У фіналі зіграли Борщів – Скала Подільська з рахунком 0*2
та Гермаківка – Устя 1*0.
Таким чином місця розподілили так: перше місце у Скали- Подільської, друге у Борщова, третє у Гермаківки. четверте у Устя.
За отримані місця команди нагороджено похвальними грамотами. За перші три місця відповідно кожен футболіст одержав медаль. А кубок вручено переможцю турніру Скалі-Подільській.
В кінці о. Володимир наголосив всім присутнім (а їх було чимало, особливо дітей та молоді) що турнір проведено у християнському дусі і надалі хочеться залучити і інші парафії до таких змагань.
Він запросив всіх на солодкий стіл та смачну уху, яку приготовив голова церковного комітету церкви Іван Павлюк.
Під звуки музики було приємно спостерігати за гравцями, які смакуючи їжею ділилися враженнями від дійства. А мені доводилося чути від вболівальників, особливо молодих людей, величезні позитивні емоції. Найбільше мене вразили сказані мені молодою людиною слова: «Ви навіть не уявляєте яке велике свято ви для нас зробили».
Дай Боже щоб наші парафії приєдналися до таких змагань, не жаліючи на таку справу коштів. Повірте це того варта.
Я думаю що справа почата нами зрушиться вперед, бо після цих змагань у нас вже були дружні футбольні зустрічі із новоутвореною футбольною командою с. Цигани.
І не хочеться на цьому закінчувати, бо в душі залишилися слова дітей: «Тьотя Слава а з ким ми будемо далі грати?»
 Виносимо щиру подяку нашому священнику о. Володимиру Кремзі, голові церковного комітету Павлюку Івана та всім жертводавцям, які  склали свої жертви щоб це свято відбулося.
Переглядів: 1195 | Додав: pavluk | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz