Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » Архів матеріалів

    Наступає велике християнське свято - Воскресіння Господнє. Воно символізує відродження, відновлення, очищення та народження нового. Природа оживає після зимового сну, весело щебечуть птахи. Люди старанно готуються зустріти свято, їдуть до церкви веселі, радісні, несучи в руках великодні кошики з паскою та іншими стравами для освячення. Особливо тішиться малеча, бо багатьом батьки теж готують маленькі, святково прибрані кошички х паскою.

 У суботу, в переддень Великодня, в нашій церкві традиційно освячуємо паски. Цьогоріч освячення біля храму відбулося о 18 год.  Наш священник о.Володимир благословляє і освячує паски та інші продукти, які вірні принесли до храму.

Він звернувся до вірних і сказав що це не означає, що пiсля посвяти можна одразу сiдати за стіл та їсти паску. Їсти освячену їжу слiд лише пiсля Святої Лiтургiї, яка буде служитися в храмі о 12 год вечора. а церковний хор заспіває "Христос воскрес!"  Священник запросив всіх прийти до церкви на Богослужіння, де будемо разом з молитвою зустрічати Воскресіння Господнє.

... Читати далі »

Просмотров: 1201 | Добавил: pavluk | Дата: 20.04.2015 | Комментарии (0)


   

 Страсна П’ятниця. Саме в цей день в церквах вірні виносять Плащаницю,  яка символізує полотно в яке був загорнутий Ісус Христос після смерті на хресті.

 10 год ранку. До нашого храму спішать парафіяни, щоб взяти участь у Богослужінні Вечірні з виставленням Плащаниці.

 Після Богослужіння всі вірні з Плащаницею, яку несли за чотири кінці, виходять на церковне подвір’я та обходять  навкруг храму три рази. Дзвонять церковні дзвони і таке відчуття що разом з Ісусом  ми ідемо його дорогою хресною. Третій обхід – діти б’ють тарахкальцями, цим символічно прибиваємо Спасителя  цвяхами до Хреста.

 Після обходу заходимо до церкви і Священник кладе Плащаницю посеред храму до Божого гробу, який прикрашений квітами. За гробом символічно стоїть хрест без розпяття  та терновий вінок на ньому.

Церк ... Читати далі »

Просмотров: 1496 | Добавил: pavluk | Дата: 11.04.2015 | Комментарии (0)


У третю неділю посту наша Церква особливо почитає Господній хрест на якому   Ісус Христос прийняв муки, страждання і смерть.  Тому саме ця неділя - Хрестопоклінна.

 В ті далекі часи хрест був символом ганьби, пониження і смерті. На ньому розпинали злочинців, вбивць. Померти на хресті вважалося ганебно. Та від часу коли Ісус Христос взяв на свої рамена хрест і на ньому помер за наше спасіння, значення хреста зовсім змінилося. Нині хрест є ознакою віри, любові і надії. Він є також символом оздоровлення та нашого спасіння.

 В нашому храмі після відправи Утрені о. Володимир бере Хрест, який гарно прибраний пахучим васильком і квітами  із Престолу та виносить на середину церкви. Церковний хор та всі вірні поклоняються хресту під спів: пісні "Хресту Твоєму поклоня­ємось, Владико, і святеє Воскресіння Твоє славимо".Тоді священник кладе хрест на тетрапод. Всі присутні у храмі приступали до хреста та цілували його.

 Саме в цю неділю відчуваєш безконечну любов Божого Сина до нас грішних людей, відчуваєш його страждання на хресті. Приг ... Читати далі »

Просмотров: 1758 | Добавил: pavluk | Дата: 15.03.2015 | Комментарии (0)


Гнатюк Михайло народився 24 жовтня 1973р. в с. Городниця Підволочиського

району на Тернопільщині. В даний час працює і проживає в м. Борщеві.

п. Михайло - людина, яка любить ближнього свого, щиро вірить в

Бога та старається жити по його заповідях.  На початку 2014р.

почав писати вірші на релігійну тематику.

Ось деякі з них тут   І ТУТ:

... Читати далі »

Просмотров: 4578 | Добавил: pavluk | Дата: 05.03.2015 | Комментарии (3)


Люди тому рідко бувають щасливими, що ніколи не знають, чого ж хочуть насправді. Коли вони самотні, то мріють знайти того, з ким буде добре поруч, але варто цьому статися, як люди знову прагнуть бути одні, тим самим прирікаючи себе на вічні метання в пошуках щастя. Людина котра думає тільки про себе й шукає в усьому вигоду, не може бути щасливою. Хочеш бути щасливим - живи для інших!
 
 
     Коли сумно тобі - посміхнись!
 Коли біль на душі - поділись!
 Коли радість навколо - радій! 
 Коли друг зажуривсь - пожалій!
 Коли серце кохає - нехай! 
 Коли щастя немає - бажай! 
 Коли любиш когось - не мовчи! 
Просмотров: 1321 | Добавил: pavluk | Дата: 20.02.2015 | Комментарии (0)


Просмотров: 709 | Добавил: pavluk | Дата: 11.01.2015 | Комментарии (0)


Ми звикли що малі парафіяни в нашій церкві прославляють Пресвяту Богородицю а також вітають жінок із Святом Матері. А цього разу під керівництвом пароха о. Володимира після закінчення Святої Літургії діти Марійської Дружини, яка нещодавно утворена на парафії вперше вітали батьків. Вони співали пісні та читали вірші про батьків. Парафіяни з великим задоволенням слухали дітей та кожен пригадував свого батька. Та на жаль у багатьох вже не має батька живого і тому слухаючи такі чудові слова дітей про батька, люди плакали, згадуючи його ще за життя.  

  Та ще одна визначна подія на парафії радувала серце людей. Парафіяни процасійно вирушили до фігурки Пресвятої Богородиці, яка встановлена на пожертви сімї п. Надії Лемчук недалеко від храму на роздоріжжі. Парох храму о. Володимир та дяк Зеновій освятили фігурку. У своїй промові священник наголосив, що сьогодні просимо ласки у Пресвятої Богородиці і нехай ця фігура покриває нас своїм омофором та оберігає  всіх від усякої біди п. Надія винесла щиру подяку всіх, хто прийшов на посвяту фігури.

Просмотров: 1147 | Добавил: pavluk | Дата: 21.09.2014 | Комментарии (0)


В нашому храмі 13 вересня велике свято, бо всі разом будемо молитися біля фігурки Фатімської Богородиці та ще наші малі парафіяни мають вступити у Марійську дружину, даючи обіцянки молитви перед Богородицею. Святково прибраний храм, посередині храму на видному місці прибрана квітами фігурка Фатімської Богородиці..

Разом із священником о. Іваном процасійно до нашого храму прийшли парафіяни Української православної церкви Київського патріархату, о.Ярослав із храму Св. Апостолів Петра і Павла, о. Михайло із с. Королівка, та ксьондз Кжижуш із костелу та парафіяни інших парафій.

Служиться Свята Літургія, яку очолив о. Михайло. Молилися присутні в різних намірах, а особливо за нашу Україну, за тих вояків, які нині воюють за цілісність України на сході України та за Росію, за яку просила малитися Мати Божа. Молитви заносили до Богородиці і за наших маленьких парафіян, які виявили бажання у вступити у Марійську дружину.

 Діти урочисто в присутності священників та парафіян обіцяють гідно служити Богородиці та просять прийняти їх у ряди вибраних слуг.

 О. Михайло освятив медальйончики, які були вручені кожній дити ... Читати далі »

Просмотров: 982 | Добавил: pavluk | Дата: 15.09.2014 | Комментарии (0)


 

       

 

Державний прапор є символом України, втіленням національної єдності, честі, гідності, державності, історії держави. Під цим прапором українці дуже довго ішли до проголошення незалежності України, до перемоги. Дивлячись на приємні кольори нашого прапора відчуваєш в душі лагідність та миролюбство.

 День Прапора в Україні відзначаємо 23 серпня. І в нашому місті кожного року також відзначаємо це свято. Цьогоріч  святкування Дня Державного прапора розпочато на площі біля пам’ятника Лесі Українки.

 Міський голова міста Іван Башняк зверну увагу на те, що кожна держава має свої символи з яких починається держава а це Прапор, Гімн та Герб. Такі символи має і наша держава.

 п. Орест Ярема нагадав присутнім як ще у 80-ті роки окремі жителі піднімали наш прапор за що влада могла їх засудити. Та сьогодні хочеться вірити що наш прапор буде піднято в Криму, також у визволених містах та селах Донеччини та Луганщини вже піднімають на ... Читати далі »

Просмотров: 1446 | Добавил: pavluk | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)


Просмотров: 1190 | Добавил: pavluk | Дата: 23.07.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz