Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2014 » Серпень » 26 » Святкування Дня державного прапора. м. Борщів 2014р.
08:17
Святкування Дня державного прапора. м. Борщів 2014р.

 

       

 

Державний прапор є символом України, втіленням національної єдності, честі, гідності, державності, історії держави. Під цим прапором українці дуже довго ішли до проголошення незалежності України, до перемоги. Дивлячись на приємні кольори нашого прапора відчуваєш в душі лагідність та миролюбство.

 День Прапора в Україні відзначаємо 23 серпня. І в нашому місті кожного року також відзначаємо це свято. Цьогоріч  святкування Дня Державного прапора розпочато на площі біля пам’ятника Лесі Українки.

 Міський голова міста Іван Башняк зверну увагу на те, що кожна держава має свої символи з яких починається держава а це Прапор, Гімн та Герб. Такі символи має і наша держава.

 п. Орест Ярема нагадав присутнім як ще у 80-ті роки окремі жителі піднімали наш прапор за що влада могла їх засудити. Та сьогодні хочеться вірити що наш прапор буде піднято в Криму, також у визволених містах та селах Донеччини та Луганщини вже піднімають наш прапор. Маємо надію що прапор України буде в Європейській сімї між прапорами Європейських країн.

 До присутніх звернувся голова церковного комітету церкви п. Іван Павлюк, який закликав людей святкувати День незалежності незважаючи на війну Росії проти України. Адже це є наше свято, свято нашої держави.  

Парох нашого храму о.Володимир звернув увагу присутнім на те, що кольори прапора символізують небо та поля то одночасно із освяченням прапора ми освячуємо пшеничні поля та мирне небо.

Для нас є дуже важливо щоб люди молилися та мали освячені символи нашої держави.

 Після освячення прапора депутат міської ради Павлюк Іван та Біль Степан під спів Гімну України піднімають прапор на флешток.

 Церковний хор Храму УГКЦ Різдва Св. Івана Хрестителя виконав молитву – «Боже Великий Єдиний нам Україну храни ...» та «Ой у лузі червона калина...»

 Свято Дня Державного Прапора у м. Борщові продовжується освяченням великого Прапора. Біля фігури Ісуса Христа збираються люди. Всі моляться молитву Отче наш.. , Богородице Діво.., та Під твою милість..

Формується колона. Попереду колони хлопці та дівчата у вишиванках несуть Прапор України.

 Маршем ідуть члени Військово-Морського Братства, священники, влада міста та району.

 Вже скільки закривавлених століть
Тебе, Вкраїно, імені лишали...
Тож встаньмо, браття, в цю урочу мить:
Внесіте прапор вільної Держави!

Зєднався колір синій і жовтавий.

Гей, недругам усім наперекір -

Внесіте прапор вільної Держави!

Ці слова величаво звучать з уст дівчат. Прапор вносять для освячення та підняття.

Священники  двох конфесій освячують Державний Прапор України, який майбутнім нашим поколінням буде нагадувати про те, що ми є дійсно незборимий народ на нашій землі.

Під Гімн України Прапор піднімають на флешток. Він замайорів високо в центрі міста.

Та в такий святковий для держави день не можна було згадати і ті події які маємо в Україні. Хто з українців міг подумати, що 23 рік незалежності будемо зустрічати у війні з Росією, «гарантом нашої незалежності».

Дійсно в   державі маємо багато загиблих патріотів, знищені міста, села України, покалічені долі дітей. Це є війна, яку проводить сусідня держава, яка ніяк не хоче змиритися з тим що Україна Є.  Ми воюємо на сході України, гинуть молоді люди. А хто залишився в дома повинні молитися за наших вояків, за волю та незалежність України і як не дивно – за свого ворога Росію. Молитва – це теж велика зброя проти ворога.

 

Переглядів: 1448 | Додав: pavluk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz