Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » Архів матеріалів

100 років тому, 29 квітня 1918 року кораблі Чорноморського флоту, які стояли в Севастополі, підняли українські прапори, також прапори були підняті і в самому м. Севастополі. Наказ про підняття українських прапорів видав командир флоту адмірал Михайло Саблін, який проголосив флот власністю Української народної республіки та створення військово-морських сил України.

З приводу цього 29 квітня 2018року в м. Борщеві біля будинку міської ради членами військово-морського братства Борщівщини було піднято прапор військово-морських сил України.

На сьогоднішній день асоціація ветеранів військово-морських сил України прийняла рішення щоб ці події відзначати кожного року 29 квітня та назвати його « Свято Українського Моря» Керує асоціацією ветеранів військово-морських України віце адмірал Гайдук Сергій Анатолійович.

... Читати далі »

Просмотров: 550 | Добавил: pavlukivan | Дата: 29.04.2018 | Комментарии (0)


Воскресіння Господнє – одне із найбільших свят християн. Його віруючі християни відмічають Богослужіннями у храмах, прекрасними співами, посвятою пасок а також веселим церковним дзвоном з церковних дзвіниць.

Христос Воскрес! Таким привітанням вітаємо один одного. Радіє світ з приходом весни, все оживає, пташки радісно співають, зеленіє трава, цвітуть перші квіти. Саме у Великодній час відбувається відродження наший призабутих традицій через Великодні гаївки.

З такою метою 22 квітня в м. Борщеві відбувся перший районний фестиваль Великодніх гаївок «Христос Воскрес! – Воскресне. Україна!». Грандіозне дійство організоване відділом культури, туризму та релігії Борщівської райдержадміністрації.

Участь у святі взяли 14 сіл району. Силами освітян та бібліотекарів організовано виставки пасок.

Д ... Читати далі »

Просмотров: 777 | Добавил: pavlukivan | Дата: 23.04.2018 | Комментарии (0)


Чому не ходиш ти до Храму?

Християнине! Чому не ходиш ти до храму?

Зневажаєш неділеньку святу?

Своїм лінивством завдаєш ти церкві рану,

Біль приносиш в душу цю живу.

 

А маленьким тебе в ній хрестили,

Біла крижма біліла як сніг,

І свічки так яскраво світили,

Змито з душі перший гріх...

 

Перший раз ти заплакав у храмі,

... Читати далі »

Просмотров: 1016 | Добавил: pavlukivan | Дата: 19.03.2018 | Комментарии (0)


В зимку є чимало релігійних свят. Одне із них – Свято Святого Миколая, яке відмічається нашою церквою 19 грудня. Його з нетерпінням очікують всі, а особливо діти, бо святий приносить їм подарунки.

Діти з нетерпінням чекають Святого Миколая, що має завітати до нашої церкви. Вони вчили вірші, пісні, молитви і дуже хотіли розказати Святому.

До дітей та дорослих звертається о. Володимир, який відмітив що настав той час коли до нашої церкви завітає Святий Миколай. Свято розпочинається з молитви. Ведучі розказують про святого та про його добрі діла.

... Читати далі »

Просмотров: 656 | Добавил: pavlukivan | Дата: 20.12.2017 | Комментарии (0)


Холодного січневого дня у м. Борщеві відбувся фестиваль зимового фолькльору «Нава радість стала». В ньому взяли участь колективи сіл району та представники районного будинку культури. З Божим благословенням до присутніх звернулися священники Борщева, які нагадали про події що відбулися більше 2000 років тому та з вітальним словом виступили голова територіальної громади Іван Кобилянський та заступник голови Борщівської районної адміністрації Микола Будзінський

В центрі міста біля шопки новонародженого дитятка Ісуса та прикрашеної ялинки зі сцени звучали сучасні та старовинні колядки, щедрівки, пісні та прекрасні віншування. Присутні на святі з великою радістю дивилися постановки вертепів, виступи яких радували не тільки дорослих але і малечу. Приємно вражали святкові костюми учасників мистецького заходу. Особливо радує те, що незважаючи на холодну погоду дорослі привели своїх дітей щоб передати їм звичаї та традиції нашого народу.

По завершенню фестивалю начальник відділу культури туризму та релігії Журавінська Ольга Михайлівна винесла подяку всім колективам  та побажала успіхів та творчого натхнення в дальній праці на прославу Ісуса.

< ... Читати далі »

Просмотров: 1426 | Добавил: pavluk | Дата: 16.01.2017 | Комментарии (0)


 В неділю, 6 листопада в нашій церкві освячено чотири образи  - Св. Євангелист Матвій, Святий Євангелист Марко, Св. Євангелист Лука, Св. Євангелист  Іван.

Напередодні вони були встановлені в храмі на стінах високо під куполом.

Парафіяни раділи такій важливій події в церкві та милувалися красою і майстерністю виконаної роботи. З радості на очах у парафіян  виступали сльози. Надзвичайно красиві рами ручної різьби, які виготовив  молодий талановитим різьбяр Ігор Дрозда.  Прекрасно  мальовані образи євангелистів талановитим художником Олексндром Бойко.

Ці образи, як і все інше у нашій церкві, виготовлено за кресленням Івана Павлюка – голови церковного комітету. Велика дяка жертводавцям, які вклали чималі кошти на виготовлення образів - за всіх жертводавців молимося в церкві.

... Читати далі »

Просмотров: 1082 | Добавил: pavluk | Дата: 09.11.2016 | Комментарии (0)


Більше двох років минуло з того часу, як ми освятили біля нашого храму місце під будову Церковного проборства та приміщення недільної школи.                                          

  І от за цей час з Божою допомогою ми збудували церковне проборство, де має проживати наш священник із сімєю. Для його освячення 16 жовтня 2016р. на парафію прибув Преосвященний Владика Бучацької єпархії Дмитро Григорак.                                                       

  Наші молоді парафіяни вітають Владику, а о. Володимир запрошує його очолити Архиєрейську С ... Читати далі »

Просмотров: 1314 | Добавил: pavluk | Дата: 17.10.2016 | Комментарии (0)


     Водний велосипед виготовлений із дюралюмінію, педалі велосипедні, винт від мотору «Вихр». Використовується для   водних прогулок дорослого та дітей. 

 

 

 

 

 

    Мотокатамаран з повітряним винтом. Мотор від мотоцикла – К-750,   винт даревянний клеєний    епоксидною смолою і скловолокно. Поплавки виготовлені із водостійкої фанери, заповнені пінопластом, обклеєні епоксидною смолою із скловолокном. Мотоустановка може бути встановлена на аеросани. В наявності є причіп для його перевезення.

 

 

Інші фото Мотокатамарана, водного велосипеда, причіпа та перше випробування водного велосипеда ... Читати далі »

Просмотров: 1099 | Добавил: pavluk | Дата: 22.01.2016 | Комментарии (0)


В нелілю, 17 січня 2016р, вся наша громада та Священники Борщівського деканату,  спільно в наші церкві служили Святу Літургію. Парафіяни та священники прийшли молитися та привітати нашого отця Володимира Кремзу з визначною подією у його житті - 30-річчям з Дня його народження.

 Після закінчення Святої літургії з словом привітання до ювеляра звернуся отець- декан Іван Яворський.

 З його уст лунали привітання від всіх священників деканату, нашого єпископа, курії та всіх парафіян. Особливо отець-декан відмітив, що йому тільки 30 років, а вже має право навчати людей слова Божі – це довірив йому Господь.

  Наші малі парафіяни від всієї громади також щиро вітали о Володимира, дякували за його працю на парафії, поради, добрі настанови, серце золоте. Нехай йому Господь посилає здоров’я, мудрості, сили, терпіння на многії літа.

  ... Читати далі »

Просмотров: 1625 | Добавил: pavluk | Дата: 20.01.2016 | Комментарии (0)


             

    Надзвичайна подія відбулася в нашому храмі в часи Різдвянних свят. Перед початком Святої Літургії наш священник о. Володимир Кремза освятив образ  «Тайна Вечеря». Його встановлено в церкві над Проскомедійником.  Він подякував жертводавцю Богдану, який вклав чималі кошти для виготовлення образу, а також виніс подяку п. Івану Павлюку за його задум, п. Олександру Бойко, який малював образ та п. Ігорю за прекрасно виготовлену рамку для нього. Саме рамка виготовлена та різьблена  руками майстра. Вона символізує гору з якої сходить Святий дух на Апостолів у вигляді голуба і сонце освітлює вечерю.  З двох сторін, починаючи з низу, в пучки зв’язано колосся, волошки  та галузка виноградної лози, яка виросла до самої гори.      У своїй проповіді отець звернув увагу на те, що Господь бачить добрі діла кожної людини, яка зробила щось для нього чи його дому. Рука людини, яка дає ніколи не збідніє.  Священник наголосив вірним і про те, що кожен хто приносить жертви, доки буде церква, доки будуть   тут проходити Служби Божі, буде згаданий у молитвах.      Хочу сказати ... Читати далі »

Просмотров: 1372 | Добавил: pavluk | Дата: 20.01.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 13 14 »
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz