Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід   Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

Меню сайту

Божа наука

Повчальні історії

НАША КНОПКА

Герб,ПрапорУкраїни





Українська Правда
Українська правда

Терноцвіт

Друзі сайту
Молитва - могутній засіб спасіння! Ukrainian Catholic - Traditionalist Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича



Головна » 2010 » Квітень » 5 » Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
20:34
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Христове Воскресіння – це одне із найбільших та важливих свят, яке кожного року святкує наш народ тай увесь світ. Воно символізує перемогу добра над злом, світла над темрявою, відродження наново кожного та духовного очищення людини.


 







Чуємо з проповіді священника такі слова: «Де твоє, смерте, жало? Де твоя, аде, перемога? Христос Воскрес і ти провалився. Христос Воскрес і впали демони...» 
  Як Христос воскрес, так і ми колись воскреснемо до нового світлого і вічного життя. Сам Христос говорить: "Бо надходить час, коли всі, хто в гробах, почують голос Сина Божого і оживуть. І вийдуть ті, що чинили добро, на воскресіння життя. А ті, що чинили зло, —на воскресіння суда. Така бо воля мого Отця, щоб кожен, хто вірує в Сина Божого жив життям вічним і я воскрешу його в останній день" (Іван 5, 28-29 і 6,40).
Христове Воскресіння відбулося на третій день в ночі. Тому в церквах починаються святкові відправи опівночі або рано – вранці.
Така Святкова Літургія вже десятий раз відправляється в нашій тимчасовій капличці. Багато людей зійшлося на святкову літургію, яка приурочена Воскресінню Христа.
Воскресні торжества починаються обходом кругом каплички та церкви з плащаницею, фігурою Воскреслого Ісуса Христа та Артосом.
Вже по обході перед зачиненими дверима каплички починається відправа. Тут перший раз з уст священника чуємо радісне: «Христос воскрес» і при співі пісні «Христос Воскрес із мертвих..» священик хрестом відчиняє двері і всі люди заходять в капличку.
Свята Літургія відслужилася в нашій каплиці урочисто. Церковних хор та люди співом прославляли Воскреслого Ісуса Христа.
Після закінчення святої літургії було освячено хліб – Артос. На Артосі видніє образочок Воскреслого Ісуса Христа. Артос цілий тиждень буде стояти на тетрапоті а потім його роздадуть парафіянам.
По закінченні відправи Святої літургії священник проводив миропомазання.
Люди розходилися по своїх домівках радісні та веселі та сповіщали про велику радість, вітаючи одне одного словами: «Христос воскрес!» Їм відповідали: «Воістину воскрес!»
Всі дні свят у нашій церкві діти та молодь дзвонять у церковні дзвони, прославляючи Воскреслого Ісуса Христа. Нехай разом з мелодійним Великодним дзвоном у кожен дім прийде любов, радість, мир, злагода, доброта.


                     Посвята пасок біля нашого храму.


 


 




Переглядів: 1275 | Додав: pavluk | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Матінка Божа

Музика на сайті

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Соцсіті

Погода

Погода в Борщові
Погода в Україні

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz