Головна Мій профільРеєстрація Вихід Вхід Вербна неділя - Форум  Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість  

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Admin, pavluk  
Форум » УГКЦ Різдва Святого Івана Хрестителя » Парафіяльне життя » Вербна неділя (Святкування у храмі Св. Івана Хрестителя.)
Вербна неділя
pavlukДата: Неділя, 12.04.2009, 23:33 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 26
Репутація: 0
Статус: Offline
«Не я б’ю – верба б’є,
від нині за тиждень – Великдень»

В церковному обряді ця неділя зветься - Вхід Господа в Єрусалим. А в народі – лозова, вербна, шуткова, квітна неділя. В Єрусалим Ісус вїзджав на осляті. Люди зустрічали його пальмовими гілками та вигукували «Осанна!» На передодні вїзду в Єрусалим він робить чудо – воскрешає Лазаря. Багато людей повірили в Ісуса як в Месію, але первосвященики, законовчителі вирішили вбити його. Про це знав Ісус, але в Квітну неділю він вирішив вїхати в Єрусалим як Месія, Цар Ізраїлю.
Народ, який вигукував «Осанна!» в п’ятницю буде кричати: «Розпни! Розпни його!»
Парафіяни нашої церкви з гілками верби прийшли до Храму привітати Ісуса. Нехай це вітання у нашій церкві буде від щирості нашого серця, душі, з молитвою на вустах. Вітаймо Ісуса галузкою верби, яку тримаємо у руках. Нехай ім’я Ісуса славиться в наших родинах, сім’ях, в усьому українському народові. І як би нам не було важко, ми повинні пам’ятати, що Ісус прийняв страждання, муки та смерть на хресті для нашого спасіння. Ми повинні бути залежними від Ісуса Христа, а не від гріховного цього світу. Тож нехай ця неділя принесе Славу нашому Спасителю, а нам – прощення гріхів.



Прикріплення: 2392571.jpg (32.7 Kb) · 9706239.jpg (28.6 Kb) · 5706905.jpg (29.4 Kb)
 
Форум » УГКЦ Різдва Святого Івана Хрестителя » Парафіяльне життя » Вербна неділя (Святкування у храмі Св. Івана Хрестителя.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz